Večer rozdělat 2 lžíce žitného kvásku + 150g žitné mouky hladké + 150 g vody, zamíchat, přikrýt, jít spát

Ráno zpracovat těsto (dělám v robotovi): rozpumprdlíkováný žitný kvásek + 200g vody + 425 g špaldové hladké mouky (pšeničné) + 2 lžičky soli a 2 lžičky kmínu

Dát kynout na 2 hodiny do tepla

Těsto na 4 x přeložit (mokrou rukou) a dál kynout na 1 hodinu

Znovu 4 x přeložit a dál kynout na 1 hodinu

Vyndat na pomoučený vál a znovu přeložit, těsto utáhnout do kulata a dát do ošatky (švem nahoru) kynout na 1-1,5 hodiny

Troubu pustit na 250 a dát tam plech a nějakou kovovou nádobu

Když je rozehřáto vyklepnout těsto na lopatu/pečící papír a povrch chleba naříznout, aby věděl kde prasknout, když se nafukuje

A šup tam chleba na rozpálený plech do trouby (my máme kámen) a přilít do nádoby decku vody

Po 12 minutách stáhnout na 200 a dopéct cca 40 minut.

Vyndat na mřížku a nechat 2 hodiny vychladnout