Roastbeef
Na roastbeef je dobré koupit pěkný kus nízkého roštěnce. Ideální je stařené maso. Ale je možné i použít třeba hovězí váleček. Maso si před úpravou pěkně očistíme a necháme ho chvíli ohřát na pokojovou teplotu.

Potom si maso nasolíme, opepříme a na troše oleje si ho na pánvi krátce opečeme ze všech stran. Získá tak hnědou barvu, zatáhne se a zachová si tak dostatek šťávy.

Maso si následně pomažeme marinádou z oleje, francouzské hořčice (dijonská) , worcestrové omáčky.

Maso dáme do vyhřáté trouby na 120 stupňů a hlídáme teplotu uvnitř. Při dosažení 56 stupňů maso z trouby vyndáme a zabalíme do alobalu. Necháme odstát.


A je hotovo. Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s vybranou omáčkou, přílohou, nebo jen tak. Někdy je potřeba maso ješte dosolit. Případně jej po nakrájení ješte promíchám se šťávou, která zůstala v nádobě po upečení.
Výborný je roastbeef i za studena v různých sendvičích, obložených bagetách, apod.
